Geotermi-workshop den 2 oktober

Du har väl inte missat geotermi-workshopen den 2 oktober?

Är du intresserad av djupgeotermins möjligheter i svenska och skandinaviska förhållanden?

Under Geoenergidagens årliga workshop den 2 oktober arrangerar Svenskt Geoenergicentrum i samarbete med Innovationskluster Varmt och Kallt en eftermiddagsworkshop om just djupgeotermins förutsättningar i Sverige och Skandinavien.

Med de senaste decenniernas utveckling av borrtekniker, energipriser och förnybara energisatsningar har vi nu nått en brytpunkt där det åter är intressant att lyfta upp djupgeotermins potential i Skandinavien och tillsammans diskutera de förutsättningar som råder idag. Tanken är att samla alla som har intresse och idéer kring djupgeotermi i Skandinavien och dela med oss av våra kunskaper, erfarenheter och idéer. Utifrån detta kan vi sedan föra en diskussion om hur vi bäst går vidare från svensk och nordisk sida inom forskning och utveckling. Till workshopen kommer bland annat Inga Berre, ordförande i European Energy Research Alliance Geothermal, och Tero Saarno, S1, som är involverad i djupgeotermisatsningen i Ootaniemi i Finland.

Tipsa gärna andra i ditt nätverk som kan vara intresserade av djupgeotermi-workshopen och Geoenergidagen 2019.

Vi håller liksom föregående år till på Scandic Talk i Älvsjö, intill Stockholmsmässan.

Vi uppskattar mycket att du anmäler dig i god tid, eftersom det underlättar vår planering. Om du har särskilda kostönskemål är det extra viktigt att du registrerar dig tidigt, så att vi kan tillgodose dina önskemål!

Passa på att mingla med geoenergibranschen och bygga på ditt nätverk och din kunskap om geoenergi. Övriga aktiviteter under Geoenergidagen 2019 är barmingel efter workshopen och sedan middag på kvällen den 2 oktober. Seminarieprogrammet den 3 oktober bjuder på bland annat på:


* Mutaz Alkiswani, Öresundskraft och Claes Regander, Sweco, berättar om högtemperaturlagret i Helsingborg

* Kumlafastigheter berättar om satsningarna på det hållbara vårdboendet Akvarellen som klarade värmeböljan 2018

* Henrik Pihlblad, Skandiafastigheter, berättar om satsningarna på köpcenter med solceller och geoenergi
* Per-Erik Jansson, ICA Fastigheter, berättar om ICAs satsningar och exempel på effektivare butikskyla med borrhål och koldioxid
* Josef Johnsson, Chalmers, berättar om resultaten från testanläggningen för isfri infrastruktur med geoenergi

Se hela programmet och anmäl dig här: https://geoenergicentrum.se/geoenergidagen/geoenergidagen-2019/

PS. Det finns fortfarande utställarplatser kvar till Geoenergidagen 2019. Först till kvarn! Boka utställningsplats här: https://geoenergicentrum.se/geoenergidagen/geoenergidagen-2019/anmalningsformular-utstallare/