Närmare 700 besökare, ett femtiotal utställare och en isbar, vad mer kan man önska av en branschdag?

Programmet i de 2 föreläsningssalarna spände över vitt skilda frågor som hur rekryteringsutmaningen kan lösas, hur vi alla kan bli bättre presentatörer och så klart – nya köldmedier! För att bara nämna några av de teman som avhandlades.   

Ute i mässan fanns en stor del av branschens aktörer närvarande och visade upp sina nyheter. I det praktiska torget visades bland annat de senaste verktygen som krävs för att hantera de naturliga köldmedium som nu blir allt mer vanliga i takt med utfasningen av de miljöfarliga f-gaserna.  

Vinnarna av Ebbe Lyths stipendium tog emot sina pris på innovationsscenen.

I klassen universitet/högskolor tog Erica Hansson och Anna Lindesson hem första priset och får dela på stipendiet om 30 000 kronor för examensarbetet ”Transition from product to service focus through servitization – the case of the swedish heat pump market”.  

I klassen YH yrkeshögskolor går stipendiet på 30.000 kronor till Kristina Tuomela för hennes examensuppsats ”Den fysiska arbetsmiljön för kylteknikern”.

Kylbranschens samarbetsstiftelse, KYS, instiftade i början av året ett stipendium på 30 000 kronor för studenter på yrkeshögskolenivå respektive masternivå inom kyl- och värmepumpsteknik. Stipendiet gavs namn efter Ebbe Lyth.

Från vänster till höger Per Jonasson, Kristina Tuomela, Ebbe Lyth och Erica Hansson. Foto Viktor Ölén